Мъж заля с бензин кошерите на брат си

Мъж на 50 г. заля с бензин кошерите с пчели на брат си в шуменското село Кълново, но пироманското изстъпление било предотвратено от съсед. Той се обадил в пожарната и на мястото до стопанския двор, където бил пчелина със 17 кошера, пристигнал противопожарен екип.

Възпламеняването е възпрепятствано, но пчелните семейства най-вероятно ще погинат заради вредата от бензина. Пироманът М.Г. бил задържан в Полицейското управление във Велики Преслав. Стари спорове за имоти са причина за братския палеж. За престъплението е образувано досъдебно производство.

При друг нелеп пожар, който тръгнал от запалени боклуци, огънят се прехвърли върху пчелин и унищожил три кошера, както и инвентар на 48-годишен пчелар в землището на село Хан Крум.

Спасени са 37 кошера, 2 декара смесена гора и два декара овощна градина. Пожарът, причинен от съсед, бил погасен с 5 тона вода.

От началото на март в Шуменско има бум на пожари и огнеборците излизат средно по 13 пъти на ден, най-често заради запалени сухи треви по небрежност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право