Мъж издал бившата на тел. 112, че шофира дрогирана

Снимка: Архив

23-годишната имала и условна присъда и може да влезе в затвора за 11 месеца

Бивш съпруг е на път да вкара 23-годишната си жена в затвора, след като я издал на тел. 112, че кара дрогирана по улиците на Търговище, знаейки, че тя има и висяща условна присъда.

Развоят на семейната война все още е под въпрос, тъй като казусът е в съдебна фаза.

На първа инстанция, Районният съд в Търговище, постановил за младата жена 5 месеца лишаване от свобода заради шофиране след употреба на амфетамин и метамфетамин. Привежда в изпълнение отложеното за изтърпяване предишно наказание на младата майка, което е било 6 месеца лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок. То е влязло в сила през октомври 2015 г. и е за отвличане на момиче, което било принудено да се разпореди с 500 лв., като му е нанесена лека телесна повреда. Тогава в случая участвали две момичета и мъж, като срещу тримата са били повдигнати различни обвинения.

Месеци преди да изтече условното наказание на 23-годишната тя влязла в тежка депресия заради драматичен развод с мъжа си. На 29 май тази година двамата били заедно заради празник на детето им. Тръгнала си сама с колата си „Фолксваген Поло”. На тел. 112 се получило обаждане, че тя шофира след употреба на алкохол и наркотици. Полицаите я спрели за проверка и установили, че пробата за алкохол е отрицателна, но младата жена имала признаци на употреба на наркотици. Тестът на място потвърдил това. Бил даден талон за кръвна проба, но жената не отишла за изследването.

Пред съда 23-годишната казала, че е била натопена от мъжа си, който вероятно и е сипал нещо в безалкохолното, а после се обадил на тел. 112. Че обаждането е от него, е било потвърдено, но нямало как да е сипано нещо в безалкохолното, защото двамата пили от една бутилка. Тя признала също, че е ползвала наркотици, но не в деня на проверката. Заради тежкия развод, депресията и стреса пиела и лекарства. Експертизите са потвърдили, че едно от лекарствата има странични ефекти като замъглена зрение, замаяност, възбудимост и т.н.

Според съдебното решение младата жена трябва да плати 1300 лв. разноски за експертизите.

Присъдата е обжалвана пред Окръжния съд в Търговище.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право