Мъж изпадна в кома, след като смесил голямо количество алкохол с медикаменти

27-годишен младеж от Златоград изпадна в безсъзнание, след като смесил сериозно количество алкохол с медикаменти. Сигналът за изпадналият в безсъзнание мъж е получен в петък вечерта около 19.00 ч. на спешния телефон, информира "Дарик".

На място бил изпратен екип на Спешна помощ. Веднага пациентът е откаран в болнично заведение в Кърджали, тъй като състоянието му е било доста тежко.

"Не мога да коментирам дали има умисъл в смесването на алкохола с медикаментите, тъй като при пристигането на нашия екип, пациентът е бил в безсъзнание и не са могли да вземат данни от него. Откаран е в Кърджали заради по-близкото разстояние, тъй като е преценено, че състоянието му е много тежко", коментира директорът на Центъра за Спешна медицинска помощ-Смолян д-р Велин Денев.

Според него мъжът е настанен за лечение в ОАРИЛ.

През празничните дни, екипите на спешните центрове са били доста натоварени. Имало е редица случаи на препили, както на хора със сърдечни кризи, хипертонии и др. "Натовареността беше доста сериозна, като в един от дните, само на един екип му се наложи да покрива 12 случая", добави д-р Денев.

Снощи екип на Спешна помощ е бил потърсен и за бебе на 1,6 месеца, което според родителите погълнало ядка. Съмненията били, че чуждото тяло е било попаднало в белият дроб на детенцето от Рудозем и то веднага е било транспортирано в УМБАЛ-"Св. Георги"-Пловдив.

От лечебното заведение уточниха, че са направени необходимите манипулации, като чуждо тяло в белият дроб на детето не е открито. "Предстоят допълнителни изследвания, след което, ако всичко е наред с детето ще бъде изписано", добавиха от пресцентъра на болницата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България