Мъж, изтеглил 2840 лева от кредитната карта на свой познат, отива на съд

Съд

Окръжната прокуратура в Добрич внесе обвинителен акт срещу 25-годишния В.Тодоров от Шабла, който с осем трансакции изтеглил 2840 лева от кредитната карта на познат. Тодоров е обвинен за това, че в условията на продължавано престъпление използвал платежен документ без съгласието на титуляра на кредитната карта – деяние по член 249, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от ПРБ.

На 19 януари 2016 год. свидетелят по делото И. Иванов предложил на подсъдимия Тодоров да пренесе дърва в жилището му, като му дал ключовете за мазата и дома си. 25-годишният Тодоров пренесъл три чувала дърва на третия етаж, където се намирал апартамента на Иванов. В антрето на жилището видял дамска чанта, от която взел кредитната карта на съпругата на свидетеля. Към нея било прикрепено листче с ПИН-кода на кредитната карта.

Още същия ден Тодоров изтеглил 40 лева от банкомат в Шабла. След това отишъл до друг банкомат  и за времето от 17,32 до 18,01 часа чрез седем последователни трансакции изтеглил по 400 лева, като общата сума на тегленията била 2840 лева.

Пет дни по-късно В. Тодоров направил девети опит да изтегли от кредитната карта, но част от нея се счупила и останала в банкомата. Охранител в банката забелязал на сутринта, че устройството е блокирано и установил наличието в него на част от кредитна карта. Титулярът на картата бил уведомен и установен извършителят от назначените видеотехническа и портретно-идентификационна експертиза.

Подсъдимият В. Тодоров дал обяснения пред разследващите, но не признал вината си. Той е с чисто съдебно минало и работи по програма за временна заетост към „Бюрото по труда“. Делото срещу него е насрочено за разглеждане в Добричкия окръжен съд на 2 септември 2016 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право