Мъж и жена загинаха навръх Гергьовден на път към връх Ботев

Мъж и жена са загинали навръх Гергьовден в Стара планина в района на връх Малък Купен а път към връх Ботев, съобщиха от Планинската спасителна служба към БЧК. Труповете са открити днес по обяд - към 11.10 часа най-напред е намерено мъртвото тяло на мъжа, а след час - към 12.15 часа, и това на загиналата жена.

Двамата заедно с още една жена са тръгнали в събота от хижа "Амбарица" към хижа "Дерменка", но са се изгубили, и затова се отправили към връх Ботев, но заради лошото време са поели в обратна посока. в района на връх Ламък Купен загиналата жена се е подхлъзнала и паднала в стръмното дере, а мъжът е тръгнал след нея, но си е случила крака. Втората жена от групата туристи е продължила да върви цяла нощ и чак в неделя сутринта около 9.30 часа се е добрала силно измръзнала и в шок до хижа "Добрила", но е успяла да посочи къде точно да търсят двамата й закъсали спътници. Труповете на мъжа и жената са открити от техен роднина.

Сигналът към ПСС е подаден в неделя около 6 часа сутринта, след което веднага се сформират екипи, които да издирват загубилите се в Стара планина туристи. В акцията се включват спасители от отрядите в Сопот, Карлово, Калофер и Пловдив, които ще свалят телата на двамата загинали. Тъй като мястото, където те са намерени, е доста отдалечено, е възможно транспортирането да продължи до късно вечер или дори до полунощ, уточниха от спасителните отряди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България