Мъж и жена са задържани за убийството на таксиметровия водач във Варна

Варненската полиция задържа мъж и жена за убийството на таксиметров шофьор, чието тяло беше открито в автомобила му снощи.

61-годишният водач на такси е бил намушкан смъртоносно в колата си край с. Каменар. Трупът е намерен 25 минути след полунощ от патрулиращ полицейски екип на метри от входа на военно поделение по пътя за с. Въглен.

Сутринта районът бе отцепен, а криминалисти се заеха с огледи на местопроизшествието. Броени часове по-късно от полицията обявиха, че са заловили извършителите - 26-годишен мъж от Дългопол и 23-годишна жена от Свети Влас. Двамата затрили шофьора, за да го ограбят.

Предстои окръжната прокуратура да им повдигне обвинения и да бъдат задържани за 72 ч, преди съдът да определи постоянните им мерки за неотклонение. Жертвата - Васил Ашиков, работил от близо 6 г. за най-голямата варненска таксиметрова фирма "Транстриумф".

Досието му беше перфектно - без пътни нарушения или оплаквания от клиенти, обясниха от компанията. Във фаталната вечер шофьорът застъпил нощна смяна. Последната му поръчка през диспечер била около 23,30 ч. По всяка вероятност тогава е качил в таксито убийците си.

kamenar

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право