Мъж мами ловко, измъквайки малки суми от жени

Снимка: Архив

Измамник от град Левски, уличен в два случая в Търговище от есента на миналата година, е бил доведен в местното полицейско управление, след като месеци преди това обикалял по арести в други градове заради подобни престъпления.

54-годишният мъж, специализиран в мамене под различни предлози, е успял да подведе две жени в Търговище, че има малък бизнес и ще им услужи като им осигури евтино месо. Случаите са от септември, когато първо влязъл в магазин и се заговорил с продавачката. Представил й се, че вече ще е нейн съсед и отваря офис в близост. От дума на дума заявил, че приятел го уредил да вземе телешко от домашен производител на много изгодна цена. В интерес на доброто бъдещо съседство предложил да вземе и за продавачката. Тя се изкушили от цената от 5 лв. за кг и му дала 65 лв. От друга жена под същия претекст прибрал 30 лв.

Измамникът, който бил осъждан, действал хитро, като взимал малки суми, смятайки, че излъганите няма да тръгнат да се разправят и жалят заради такива пари и ще му се размине без въобще да го издадат, още повече, че бил и от друг град.

Същата схема опитал на приложи на другия ден, докато бил в Търговище, но тогава никой не пожелал от месото, което уж уреждал.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право