Мъж открадна кола и катастрофира

Снимка: Архив

Мъж от шуменското село Косово отмъкна чужд "Опел" от съседното с. Марково и катастрофира с него. 42-годишният П.П. бил разкрит от полицаите и покрай кражбата на возилото лъснали други два грабежа на вещи от домове.

Крадецът подкарал чуждата кола, която била оставена отключена и с поставен контактен ключ на таблото в нощта срещу събота. През деня полицаите открили возилото преобърнато и изоставено в канавка по пътя Шумен – Разград на разклон за село Бели лом. Бързо стигнали до шофьора-крадец П.П., а при личен обиск в него са открити личните документи на собственика на колата, свидетелство за регистрация на МПС и ключа на автомобила.

В дома му униформените се натъкнали на немонтиран телевизор, декодер, печка и радиокасетофон. Изяснено е, че вещите са чужди и са отнети от необитаема къща в село Косово. Собственикът на 63 г. от Варна не бил ходил там от Коледа и не подозирал, че е обран. В къщата на П.П. е намерен и велосипед, който бил отнет от друг дом. Работата по изясняване на криминалните инциденти продължава, съобщават от полицията в Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право