Мъж от Кюстендил помогна да бъде предотвратена телефонна измама за 6 000 лева

Снимка: Архив

Със съдействието на гражданин, кюстендилски полицаи предотвратиха измама за 6 000 лв. Около 17.00 часа е подаден сигнал в РУ Кюстендил от 40- годишен местен жител, съобщиха от МВР.

Той съобщил, че на телефонния му номер, взет от интернет, получил обаждане да извърши дейност в полза на фирма за производство на дограма, която няма представителство в града. Като пристигнал на подадения адрес, получил ново обаждане от „фирмата“, съобщили му, че собствениците отсъстват, а парите – 1000 лв., са оставени в опаковка до контейнери за отпадъци, затиснати са с камък. След като взел пакета, 40-годишният разбрал, че вече е в схемата на измамници, съобщил нa полицията и веднага предал парите.

При последвало ново обаждане от „фирмата“ с указания да се върне и да получи още 5000 лв. от същия  обект, са предприети незабавни полицейски действия. Криминалистите установили контакт с възрастните хора, обект на телефонната измама. 80-годишната жителка на областния град, била заблудена, че като предостави спестяванията си, помага на полицията за залавяне на измамници. Пакетът с 5-те хиляди лева също бил приготвен за оставяне на указано място. Парите, взети от 40-годишния мъж и предадени в РУ-Кюстендил, са върнати на възрастното семейство.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право