Мъж от Смядово стана донор, спасява човешки живот

Близките на 51-годишния Росен Иванов от Смядово, изпаднал в мозъчна смърт след катастрофа, са взели благородното решение той да стане донор и да дари живот на други хора. Експлантацията на черен дроб и бъбреци е извършена в болницата във Велико Търново, научи "Труд". По-късно черният дроб на мъжа е бил трансплантиран на подходящ рецепиент. В момента той е в болница „Лозенец" в София, гласи официалната информация. Ръководството на великотърновската болница и координаторите по донорство д-р Ваня Лъчезарова и д-р Сибила Маринова благодарят за хуманния жест на роднините на Росен.

"Труд" научи, че до фаталната развръзка за семейството на смядовчанина се стигнало след тежка катастрофа в района на с.Масларево на 14 май. Лек автомобил "Пежо", управляван от италиански гражданин и товарен автомобил "Скания", шофиран от 51-годишния Росен, се сблъскали. Италианецът загинал на място, а Росен бил настанен в реанимацията на старопрестолната болница.

Сега всички в Смядово, където преди ден е бил погребан мъжа, разказват, че пътният инцидент, е станал по вина на румънски коли, които се изпреварвали на пътя. Росен решил да ги избегне, кривнал, ремаркето се усукало и така се сблъскало с леката кола. След инцидента нашият шофьор веднага отишъл да види какво става с водача на леката кола. После го приели в болница. Поне 7-8 дни състоянието му уж се подобрявало, но изведнъж изпаднал в кома. Медици не могли да го спасят и на 23 май близките му взели съдбовното решение той да спаси други хора.

Росен е баща на две деца, изключително добър човек, шегаджия, винаги ще ти помогне, така го описват смядовчани.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България