Мъж от Флорида съди "Самсунг" след изгаряне, получено от взривоопасните телефони

Компанията Самсунг Електроникс бе осъдена от мъж от Флорида, който твърди, че е претърпял тежки изгаряния, след като телефонът му с марка Samsung Galaxy Note 7 се взривил в джоба на панталоните му, съобщава "Ройтерс".

Делото на Джонатан Стробел е първото в САЩ, в което потребител на опасните телефони съди южнокорейската компания.

Съдебният процес се случва ден, след като от копманията производител на мобилните устройства изтеглиха близо 1 милион телефони от опасната серия, продавани в САЩ.

"Самсунг" е получила 92 съобщения за прегряване на батерии в САЩ, включително 26 съобщения за изгаряния и 55 информации за повреда в имуществото.

От компанията твърдят, че не коментират висящи съдебни спорове и съветват потребителите на взривоопасните телефони да заменят устройствата си.

Джонатан Стобел, чийто телефон се е взривил, твърди, че устройството е изгоряло директно в панталоните му и е причинило наранявания на  десния му крак. Получил изгаряния и на левия си палец, след като опитал да извади телефона от джоба си.

"Клиентът ми има висока степен на изгаряния, включително такова, което е с размерите на телефона на дясното си бедро", казва адвокатът на пострадалия мъж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини