Мъж плаши с нож минувачи, нападна и полицаи

Снимка: Архив

Рецидивист на 47 г. вилня из Шумен с нож, плаши минавачи в района на автогарата, нападнал и двама полицаи, които били извикани на помощ. В.В. се развихрил с хладното оръжие след 22 часа в понеделник.

Към 22:30 часа в дежурната част на полицията е приет сигнал, че на автогарата в Шумен мъж държи демонстративно нож и отправя закани към непознати. Изпратените полицаи не го открили веднага, но след обход го заварили на пейка в близката Градска градина. Извършили проверка и от джоба на връхна дреха успяли да вземат ножа.

После мъжът отказал да даде документ са самоличност, започнал да отправя обиди към полицейските служители. Оказал яростна съпротива при задържането, като нанесъл удар по коляното на единия полицай. Другия ритнал с крак в областта на корема и ребрата, правил опит да хапе униформените.

47-годишният мъж е В.В. от село Белокопитово - криминално проявен и осъждан многократно за грабежи, кражби, побой, проникване в чужди имоти през нощта, имал и хулигански прояви, придружени със съпротива срещу орган на властта. Задържан е за срок до 24 часа в РУ-Шумен, образувано е досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони