Мъж подпалил колата на бившата си жена

Полицаи установиха извършителя на палеж на лек автомобил "Опел Астра" в Шумен. Бившият съпруг на 34-годишната собственичка на колата е залял автомобила най-вероятно с бензин и е драснал клечката. Борис С./39г./ е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение "подписка". Както "Труд" писа, колата горя на ул."Тодор Икономов" в неделя вечерта, а съседи я гасиха и спасиха от унищожение.

Извършителят бил задържан още същата вечер в неделя, когато подпалил колата и подкарал своето пежо. Към 22,15 часа той бил спрян от пътни полицаи на ул."Стара планина", които го тествали за алкохол, а дрегерът отчел 2,37 промила. Дал кръвна проба и бил задържан за едно денонощие в ареста.

Междувременно по това време в полицията постъпил сигнал за горящия автомобил на ул."Тодор Икономов", а огнеборци се отзовали на помощ. Съсед, който пръв се притекъл да гаси, обяснил, че забелязал подозрителен мъж. Собственичката също имала съмнения чие дело може да е умишления палеж. От полицията не съобщават какви са били мотивите на бившия съпруг за отмъщението.

Унищожен е таванът на автомобила. Сега Борис С. ще отговаря пред съда и за шофиране след употреба на алкохол, и за палеж.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право