Мъж подпали имоти за 78 000 лева, за да отмъсти на съпруга на бившата си любима

Подпалвач ще бъде изправен пред Окръжня съд в Сливен за това, че е подпалил плевник и къща в сливенското с. Божевци. Умишлените палеж били извършени, за да накаже мъжа, с когото живеела бившата му приятелка, съобщиха от прокуратурата. По данни на полицията, извършителят Г.Г. е на 32 години, от с. Каменари, общна Велико Търново. Към момента на извършване на деянията той бил криминално проявен.

Първият палеж е извършен на 23 януари 2019 г. Пламнал плевник на стойност 23 147 лева. Сигнал на съседи извикал екип от Сливен, благодарение на чиято намеса са били спасени от материални щети къщата и оранжерия в двора. На 11 април същата година бившият Ромео отново посегнал на чуждото имущество. Този път подпалил полумасивната къща за 54 494 лева. Екип на пожарната отново пристигнал по сигнал на съседи. Въпреки бързата им намеса, огънят предизвикал значителни щети. Имало е опасност стихията да засегне и къщата на комшиите. След втория умишлен палеж самоличността на извършителя била установена служителите в полицейски участък „Запад“ и той бил задържан.

В хода на разследването се установило, че преди умишлените палежи Г.Г. отправил серия от закани и предизвикал скандали с мъжа, с когото бившата му прятелка живеела на семейни начала. Подпалените имоти били собственост на баща му и не се обитавали постоянно. Г.Г. се възползвал от отсъствието на двойката и на собственика. Подпалил плевника и къщата за отмъщение. Обвиненията, които са му повдигнати за престъпленията, предвиждат от 3 до 10 години затвор. Първото заседание на Окръжния съд е на 15 януари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право