Мъж подпали чужд имот заради любовна драма

Снимките на подпалената къща са на ОД на МВР- Сливен.

32-годишен мъж от община Елена е в полицейския арест за умишлен палеж на частен имот в сливенското с. Божевци, съобщиха от полицията в областния град. Подпалвачът е бил разкрит и задържан само за часове от служителите в полицейския участък "Запад".

Имотът пламнал през нощта на 11 април. Съседи подали сигнал в 21,13 часа на телефон 112. На място е изпратен екип от пожарната в Сливен. Пламъците били потушени около 1 часа на 12 април. Огънят унищожил покрива на къщата от 150 квадрата, опушил е 200 квадрата стени. Изгорели са битова техника и обзавеждане.

Според първоначалните данни, любовна драма е причина за извършеното престъпление. Съпругата на подпалвача го напуснала, взела децата и заживяла с друг мъж, син на собственика на подпаления имот. За да си отмъсти, изоставеният съпруг драснал клечката на семейната къща на втория мъж на жена му. Има данни, че преди месеци подпалвачът е правил други два опита за палеж на същия имот. Макар че бил на гурбет в съседна държава, той се прибирал, за да изпълни намеренията си - да отмъсти за това, че е изоставен, казаха полицаи.

По случая се води досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България