Мъж получи 13 месеца затвор за кражба на 15 литра ракия

Общо 13 месеца зад решетките ще изкара 58-годишен мъж, осъден за две поредни кражби на домашен алкохол и наказан от един от потърпевшите с тежък побой, при който била потрошена и тазобедрената му става.

М.П. от село Малка Черковна, Търговищко, получи присъда от 3 месеца за кражбата на 15 литра ракия от дома на приятеля си Б.Х. от близкото село Свободица. Взломът, с цел прибиране на алкохола, станал през октомври. Окраденият подал сигнал, но и сам предприел издирвателни мероприятия. Намерил съдовете си със скоросмъртница в къщата на авера си, който вече бил употребил над литър и половина от ракията.

Вбесеният собственик набил приятеля си и го зарязал да ближе рани. Малко по-късно и полицията стигнала до извършителя, който бил в безпомощно състояние и в тежко алкохолно опиянение. Откарали го в болница, където установили, че има счупена тазобедрена става след бързото наказание, произнесено от приятеля му.

През април Районният съд в Омуртаг излезе с присъда за кражбата на ракията. Тъй като по-голямата част от нея оцеляла и била върната на собственика, а крадецът признал и поискал съкратено производство, той сключи споразумение и получи 3 месеца затвор. Съдът обаче привежда в изпълнение и условна присъда от март миналата година, която е 10 месеца и сега трябва да бъде изтърпяна отделно. И това наказание е за кражба на алкохол. При нея М.П. събрал от чужда къща 5 литра вино, 3 литра ракия, буркани с домати, кафе и други. Стойността на задигнатото тогава била 54 лева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право