Мъж пострада в катастрофа, която участниците скрили от КАТ

Възрастен мъж е ранен в сблъсък на два камиона в ломско село. Участниците в инцидента не съобщили в полицията, но, информирани от медиците, пътните полицаи открили и глобили двамата шофьори.

Произшествието е станало в понеделник към 12,50 часа в село Крива бара. Александър Л./33 г./ от село Сталийска махала управлявал товарен автомобил "Ивеко 350" на благоевградска фирма и се опитал да заобиколи дупка на пътното платно. Камионът обаче навлязъл изцяло в лентата за насрещно движение и се блъснал в идващ срещу него друг товарен автомобил "Фолксваген ЛТ", шофиран от Атанас А. /36 г./ от село Расово. При удара пострадал 74-годишният Атанас В., който пътувал в немската кола, управлявана от сина му.

Водачите не уведомили МВР за катастрофата и напуснали местопроизшествието. А раненият мъж бил настанен в ломската болница с фрактурата на дясното коляно. Уведомени от „Спешна помощ” за катастрофата, полицаите открили двамата шофьори в село Крива бара и ги проверили за алкохол, пробите са отрицателни. Съставени са им 2 акта по Закона за движение по пътищата. По случая е образувано досъдебно производство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право