Мъж прегази кучето на съседите си в Ямбол

Илюстрация: Архив

В ямболския квартал "Каргона" мъж премина с автомобила си през бездомно куче, за което се грижели живеещите в района граждани, информира Нова тв.

10-годишното куче Габриела е живо, но е в много тежко състояние. Според съседи на шофьора, неговата постъпка е била съвсем умишлена. Жестокостта към животното е заснета от камерата на една от къщите в близост.

Кучето е минало през общинския приют в града и е обезпаразитена.

"Кучето е осиновено от мен, но няма как да го приберем, защото то си е улично и е свикнало да живее навън. Постоянно бяга, колкото и да се опитваме да го задържим вкъщи. Кучето в този момент е било навън и наш съсед, който отдавна отправя заплахи към него, минава с автомобила си през него. Намерихме кучето си в много тежко състояние - със счупен крак, нараняване в коремната кухина, отлепване на непцето. Извикахме лекар и той каза, че животното е блъснато от кола. Така решихме да видим камерите", каза Силвия, която подава сигнала за жестокото отношение.

Съседи разказват, че не знаят защо шофьорът е проявил това отношение към кучето. По думите им кучетата на улицата са много спокойни и не правят проблеми. Осиновителката на кучето е подала сигнала и в полицията, подадено е и заявление до прокуратурата.

За причинено трайно увреждане или смърт на гръбначно животно законът предвижда затвор до 3 години и глоба от 1000 до 5000 лв.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България