Мъж прегази с автомобила си бездомно куче в Сандански

Снимка: Архив

Мъж прегази с автомобила си бездомно куче в Сандански, информира БТВ. Видеозаписът с инцидента беше многократно споделян и коментиран в социалните мрежи. Ето какво е написал в коментара си, авторът на кадрите: "Кучето за щастие е живо, но не се знае дали ще може да се движи. Това зверско деяние е престъпление в нашата държава. Животинчето е закарано в София от Любка Митова. Въпросният господин, който го е прегази - казал, че такива работи не го интересуват. Редно е да поеме поне разходите по операцията. Всички знаят колко струва такава операция. Утре това може да бъде дете. Дали полицията в Сандански ще се намеси?".

Когато Любка Митова отива да помогне на кучето, то е в тежко състояние. "В шок беше, беше избягало надолу по полето, хората тъкмо го бяха хванали, едва дишаше, не можеше да се храни, не пиеше вода, влачеше се, страх го беше от всички нас, защото ние се бяхме събрали няколко човека да му помогнем по някакъв начин, общо взето критично състояние", спомня си Любка. Ивайло пръв вижда какво се случва. В реално време, гледайки монитора.

"То се размаза кучето на асфалта, отвратително беше, просто грозна картина, а най-лошото беше, че той затвори колата и си тръгна. Както се казва - с абсолютно пренебрежение към ситуацията. Запали си цигара, погледна през прозореца, даде си газ на колата и си тръгна", заяви Ивайло. След това отива да говори с шофьора, той пренебрежително си е тръгнал. "Вчера ми беше писал, че той е извършил въпросното деяние, че той е блъснал кучето, че се извинява, че те са го били хранили също, но аз не съм се свързала с него, той също с мене, пожела да дари пари, но дотам", каза още Любка.

Свидетели стават и други хора, живеещи наблизо. Те споделят, че шофьорът е карал бързо и са си помислили, че е под влияние на алкохол."Престоя за момента за бездомно куче му е 72 лв. на ден, мисля да го изместя при човек, който да може да се грижи за него и ще видим не знам може би ще се оперира&", заяви Любка.

Шофьорът от клипа не беше открит в дома си. Двата му автомобила, обикновено паркирани пред сградата - също. Леонсия Докузова се грижи за кучето в София. Тя заяви, че кучето е било прегледано от трима ветеринари в столицата. "До момента е направена антибиотична терапия и обезболяващи, докато се стабилизира неговото състояние. Обсъжда се оперативна интервенция за стабилизиране на гръбнака. В момента няма чувствителност на крачетата", уточни Леонсия. Тя допълни, че доброволци са събрали средства за операцията на животното. Според лекарите, вероятността кучето на проходи отново е малка.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право