Мъж преследва маршрутка, спря я и ограби пътничка

Мъж преследва с личния си автомобил бус, който превозвал пътници от Шуменско до Варна, препречи му пътя и ограби пътничка пред свидетели. 33-годишният извършител Ш.О. е задържан часове след нападението, той е от шуменското село Пет могили. Нападнатата жена е на 23 г. от същото село, а от нея са били отнети два мобилни телефона и личната й карта, съобщават от ОДМВР-Шумен в понеделник. Грабителят оправдал действията си с факта, че жената му дължала пари.

Наложен му е 72-часов прокурорски арест и за грабежа е образувано досъдебно производство.

Преследването станало в четвъртък следобяд, когато мъжът забелязал, че жената се качва в буса и започнал преследване. Препречил му пътя, успял да го спре и нанесъл няколко удара на водача. След това използвал сила, взел чантата на пътничката своя позната и отмъкнал телефоните и документа.

Сигнал към полицията пострадалите подали по-късно, малко преди да пристигнат във Варна. Полицейски служители от Трето районно управление във Варна разпитали потърпевшите. В това време колегите им от РУ- Каолиново установили извършителя. В автомобила му са намерени противозаконно отнетите вещи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони