Мъж се задуши в дома си, хвърлил ароматизатор в печката (снимки)

Светлин Станчев/36 г./ от Шумен се задуши при пожар в дома си, предизвикан от печка на дърва. Има съмнения, че мъжът е хвърлил ароматизатор вътре, той е избомбил вратичката и така въглени са паднали на килима.

Към 04,55 часа в четвъртък огнеборци били извикани да гасят и заварили мъжа задушен на пода на спалнята. Печката била в съседната стая. Севдалин опитвал да излезе и да се спаси, паднал на килима и безуспешно е искал да стигне до вратата. По ирония на съдбата фаталната случка станала на ул."Надежда" в ромската махала.

Светлин или Селяйдин, както го знаели местните, живеел сам след развода със съпругата си. В съседна пристройка, когато станал инцидента, спяла майка му. Жената станала призори, за да отиде до тоалетна и с ужас видяла пламъците. Започнала да крещи по улицата и съседи, които я чули, подали сигнал на тел. 112. На мястото веднага се отзовали огнеборци. Петима души гасили, хвърлили 2 тона вода, за да локализират огъня. При повторен оглед сутринта била открита опаковката на араматизатора, разказаха съседи.

Преди два дни Светлин взел шофьорска книжка и смятал да заминава на работа в Германия. Препитавал се със строителство. В чужбина били и двамата му братя със семействата си и двуетажната недостроена къща, която е долепена до опожарения дом, пустеела. Преди година той се развел със съпругата си, бил баща на две деца. Във фаталната нощ Светлин вечерял заедно с майка си. Към 21,30 ч. се прибрал в своята къща. Жената отишла да поговорят, но видяла, че гледа телевизия и го оставила. Тъй като печката била в стая съседна на спалнята, най-вероятно тлеенето и горенето са продължили часове. Няма данни пожарът да е предизвикан умишлено, по случая е образувано досъдебно производство, съобщават от полицията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право