Мъж се напи и уби другар по чашка

71-годишен мъж от Карнобатското село Церковски е убил авер по чашка. Алекси С. бил криминално проявен, съден за нападение над полицай преди четири години. Той пиел доста, а съселяните му го отбягвали, защото ставал много агресивен и налитал на бой, щом се почерпел.

Във фаталния ден на убийството Алекси поканил в дома си свой съселянин, на 65 години. Започнали да пият, но се скарали. Домакинът се разлютил, грабнал кухненския нож и намушкал госта си в дясната част на тялото. След като извършил убийството, решил да "маскира" станалото и завлачил трупа край Церковски.

На 28.03.т.г. около 07.50 ч. в Районно управление - Карнобат било получено съобщение от 83-годишен мъж от селото за това, че на поляна в югоизточния край, открил тялото, съобщиха от ОД на МВР.

При извършения първоначален оглед полицейските служители открили прободна рана в дясната част на тялото на мъжа, както и следи от кръв по дрехите му.

В резултат на бързите полицейски действия за срок от 24 часа Алекси е бил задържан. Униформените са намерили и ножа- окървавен, захвърлен в дома му.

Извършителят е осъждан многократно за телесни повреди и опит за убийство, потвърдиха от полицията. Нападението над полицая също било извършено с нож.

Извършени са множество процесуално-следствени действия и са назначени различни експертизи. Причините за извършеното престъпление са в процес на изясняване. По случая е образувано досъдебно производство под прякото ръководство и наблюдение на Окръжна прокуратура – Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България