Мъж стана жертва на нов вид измама и преведе 4200 лв. да спаси имот от търг

62-годишен мъж е попаднал в нова схема на телефонна измама и е превел в банка 4200 лева, за да спаси къща в горнооряхвското село Първомайци от фалшив търг.

Георги Р. от няколко години живеел в село Обединение, община Полски Тръмбеш, но бил собственик на имот и в Първомайци. Преди няколко дни на мобилния телефон му се обадил Кристиян Иванов, който се представил за частен съдебен изпълнител от Велико Търново.

"Бирникът" убедително обяснил на жертвата,че къщата му е обявена за продан и за да я спаси трябва да направи превод на определена сума в банка ДСК. Според инструкциите на мошеника, Георги Р. трябвало да се яви на публичната продан в Общинския съвет във Велико Търново.

Без да се замисли Георги Р. се появил в уречения ден и час в старата столица и започнал да дири въпросния ЧСИ в кметството и да търси насрочен търг за имота си в Първомайци. Тогава разбрал,че е станал жертва на телефонна измама.

Убедил се, че такъв съдебен изпълнител няма ,а търгове за имоти не се провеждат в общините. След това научил и че къщата му в Първомайци не е нито заложена,нито пък обявена за продан.

Потърпевшият алармирал полицията за измамата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България