Мъж с нарушено зрение получи пералня и дрехи

Помогнаха на Добромир, докато излекува очите си и може отново да работи

приятели, помагайте - логоВестник „Труд” започна съвместна рубрика с платформата „Приятели, помагайте”. Всяка седмица ще представяме зов за помощ, получен от нейните координатори и ще показваме какво е свършено благодарение на доброволци и дарители.

Тридесетгодишният Добромир от Свищов връща надеждата си за по-добър живот след оказана помощ от платформата “Приятели, помагайте!”. Той работи като таксиметров шофьор – професия, в която очите са много важни, а преди няколко месеца възпаление уврежда частично зрението на младия мъж.

Обезнадежден, Добромир се обръща с видеоклип към фейсбук групата на “Приятели, помагайте” с молба за пералня и дрехи. Платформата веднага се отзовава на молбата на нуждаещия се и за минути дарители от цялата страна осигуряват необходимото. Светослав и Десислава Маринови от Плевен са едни от многобройните помагащи, които снабдяват Добромир с обувки, а Таня Колева дарява дебело зимно яке. След като виждат клипа с молбата, Николай Жечев и Джулия Тенчева от Хасково още на следващия ден изпращат пералня до Свищов.

Отговорникът на платформата за област Плевен, Веселина, се заема със задачата да осигури безплатно очен лекар. Основателят на групата Лео Кадели изпраща по 20 лева, за да може Добромир да отиде на преглед при д-р Даниел Шапкаров в МБАЛ Белене. Лекарят му написва рецепта и с парите, изпратени от Лео, си купува капки, които да помогнат възпалението да премине по-бързо и отново да може да вижда и да практикува професията си. След няколко прегледа състоянието на Добромир се подобрява и групата му осигурява и очила, с които той да предпазва очите си от по-нататъшни проблеми.

След като Добромир получава толкова голяма подкрепа от цялата страна, той връща надеждата и усмивката си и благодари на всички, които са се отзовали на зова му за помощ. Той разказва, че след като е видял колко добри хора има, сърцето му се е отворило да започне да прави добро и и той също да помага на хора, изпаднали в беда. Призовава всеки, който има възможност, да го прави. И да вярва, че с общи усилия доброто винаги побеждава.

 

Нова мисия

Доброволци даряват козунаци за Великден

На най-светлия християнски празник Великден много хора не могат да усетят празничното настроение поради липса на пари или близки, които да са с тях на трапезата. Доброволците от платформата “Приятели, помагайте” с общи усилия ще връщат усмивките и празничното настроение, като даряват козунаци на хора из цялата страна. Освен това дарители от Добрич са осигурили голямо количество брашно, което да достигне до колкото се може повече хора. По този начин помагащите се надяват да върнат надеждата у хората и да внесат уют и топлина в домовете им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България