Мъж троши четири пъти магазин, за да влезе в психоболница

Шуменец строши витрината на магазин в центъра на града с едничка цел - да го приберат в психоболницата в с. Царев брод, където е топло и има храна. Това обяснил Калчо И./35г./, когато на мястото на инцидента пристигнали охранители от частна фирма, полицаи и управителката на магазин КООП маркет Миряна Иванова. "Не съм влизал вътре, нищо не съм взел", клел се мъжът минути след 22 часа в понеделник.

Наистина нищо не липсвало от търговския обект. Калчо метнал огромен камък по входната врата и я потрошил. Знаел, че така ще се задейства охранителната система. Имал опит, защото това му е четвърто посегателство по същия търговски обект. Предпоследния път се изкушил и взел една кутия цигари и сладкиши.

Сега обяснил чистосърдечно, че иска да бъде откаран в психоболницата, защото "там е топло и хранят по три пъти на ден". Ожалил се, че преди да прибегне към крайното действие ходил в болницата, но там му дали само два аспирина.

От магазина няма да предявят претенции към извършителя, макар че щетите са значителни. Във вторник чакаха майстори за ремонта, а входната врата още беше подлепена с картони.

След инцидента мъжът не е бил арестуван, а полицейската кола го е откарала право към мястото, което желаел, заради психоразстройство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България