Мъж уби куче с лък - ядосал се, че го залаяло

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Христо И., на 40 г., за това, че на публично място е проявил жестокост към гръбначно животно и му е причинил смърт по особено мъчителен начин – престъпление по чл.325б ал.2 т.2 приложение 2 и т.3 приложение 1 във връзка с ал. 1 пр. 1 от Наказателния кодекс, съобщиха от апелативна прокуратура - Пловдив.

На 21 юни 2015 г. обвиняемият Христо И. отишъл до бензиностанция в Пловдив, за да зареди автомобила си. През това време наблизо преминало куче, което често обикаляло из района и служителите го наричали „Гергана“. То било маркирано. Христо И. забелязал кучето и ядосан от факта, че то лаело, извадил от багажника на колата си спортен лък, поставил стрела и го насочил към животното. Прицелил се и стрелял, като стрелата уцелила кучето в областта на главата, влязла през носната кухина, пробила черепната основа и засегнала централния мозък на кучето.

;Двама свидетели забелязали раненото животно и се обадили на ветеринарен лекар, както и бил подаден сигнал на тел. 112. По време на разследването е била назначена съдебно-ветеринарна експертиза, според заключението, на която смъртта на кучето е настъпила в резултат на смъртоносната рана, предизвикана от стрелата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право