Гробна тишина на "Герена"

За формата на един български отбор вече може да се съди не по резултатите, а по медийните изяви на ръководителите. Типичен пример за това е „Левски“. На „Герена“ настана гробна тишина след поредното фиаско и загубата от „Локо“ (Пловдив) с 1:2. След двубоя на „Лаута“ спортният директор Даниел Боримиров излезе безмълвен. Мъките на отбора от терена пък се пренесоха и пред микрофона, където Николай Митов видимо се затрудняваше да отговаря на въпросите на журналистите първо от „Диема“, а след това и от останалите медии.

И за да си спести нови неловки моменти като този, Митов взе кардиналното решение да не дава брифинг преди дербито с „Лудогорец“. Няма лошо. Може би самият треньор е предпочел да работи повече и да говори по-малко. А може би някой така да му е наредил.

В интерес на истината наставникът на „Левски“ вече не е толкова колоритен пред камерата. Докато при първия си престой на „Герена“ като старши треньор той ръсеше лаф след лаф, сега отговорите му са по-скучни и от играта на неговите футболисти. И логично някой ще си помисли, че са му запушили устата.

За последно Славиша Йоканович говореше „право, куме, в очи“ преди и след срещите. И така сърбинът бързо се оказа ненужен в „Левски“. Явно не заради резултатите, защото... те бяха далеч по-добри от тези на сегашното треньорско ръководство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ