Мъри: България все още е затворена страница

Станимир Стоилов, селекционер на Казахстан, заяви - не е получавал оферта от българския шампион "Лудогорец". Мъри добави, че няма и намерение да се завръща у нас, за да води който и да е тим.

"Не съм говорил с никого от "Лудогорец" - каза Стоилов за сайта "Sports.kz". - Моите агенти са наясно, че България все още е затворена страница за мен."

Стоилов бе попитан при какви условия би напуснал поста селекционер на Казахстан, който оглави от 1 март тази година.

"Само сериозен клуб може да ме накара да си тръгна - добави Мъри. - Парите не играят роля в случая. Вълнуват ме сериозните планове на отборите. Казахстан се развива. При мен започнаха да играят по-млади момчета, други ги тренираме и усъвършенстваме. Но ако се появи оферта, трябва да идва от топ клуб, за да помисля."

Стоилов е най-успешният треньор в историята на Казахстан. Той направи местния "Астана" шампион в 4 поредни години. Спечели също Купата и Суперкупата на страната със същия тим. В бившата съветска република се надяват именно Мъри да вдигне нивото на националния отбор. Казахстан обаче направи 1:1 при домакинството си на Латвия в мач от Лигата на нациите. Воденият от Стоилов отбор е втори в групата и без шанс за върха, който е окупиран от Грузия.

ЗА ТИФЕЦ: Станимир Стоилов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ