Мъри: Доверие за Спас Русев, Сираков трябва да е в „Левски“

Станимир Стоилов, който направи златен дубъл с казахстанския „Астана“ с титлата и купата на страната, заяви, че Спас Русев заслужава доверие като собственик на „Левски“. Мъри призна, че бизнесменът е провел разговори с него, а от чутото наставникът е на мнение, че „синият“ клуб има добър план за своето бъдеще. За пореден път Стоилов заяви, че Наско Сираков трябва да се върне на „Герена“.

„От моето напускане на „Левски“ до днес Спас Русев е първият собственик, който с идването си имаше желание да проведем разговор на тема футбол - каза Стоилов, който бе гост в актуално студио „Дерби“. - Като идея, като визия, които има Русев за пътя, за мен той гледа в правилната посока. Всеки собственик аз го оценявам по това какви инвестиции прави в клуба си. Когато дойде, започна да прави промени и затова също заслужава доверие. Лошото е, че футболните хора живеем в собствената си лъжа, казваме, че нещата се развиват и вървят, но оценката за футбола винаги е публиката на трибуните. Няма отбор, който да играе добре и стадионът му да е празен.“

Наскоро се появи информация, че Наско Сираков може да поеме ръководен пост в ЦСКА, но според Стоилов такова нещо няма как да се случи.

„В никакъв случай той не може да работи на „Армията“ - категоричен е Мъри. - Сираков дори не може да се замисли за такова нещо. Неговото място е във футбола, и то на „Герена“.

Стоилов заяви, че се надява Елин Топузаков да го надмине по успехи с „Левски“. Треньорът на „Астана“ посъветва родните специалисти да следват безрезервно своята стратегия и да не правят компромиси, тъй като те водят до оправдания, а те пък до... провали.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ