Мъри и "Астана" срещу испанци, евреи и чехи

Българският наставник Станимир Стоилов и воденият от него "Астана" попадна в група А на Лига Европа. В нея казакстанците ще срещнат "Виляреал", "Макаби" (Тел Авив) и "Славия" (Прага).

Мъри вече се е изправял срещу "жълтата подводница". Това се случи през 2014/15 в плейофната фаза на Лига Европа. "Астана" претърпя крушение - загуби с 0:3 и 0:4. Сега Стоилов ще има да си връща.

„Виляреал“ завърши на пето място в Примера дивисион през миналия сезон и се класира директно за групите в турнира.

"Макаби" пък остана втори в шампионата на Израел. С три точки повече златото взе "Апоел" (Беер Шева), отстранил "Лудогорец" в третия квалификационен кръг на Шампионската лига това лято. „Макаби“ се добра до групите след като отстрани последователно албанския "Тирана", исландския "Рейкявик", гръцкия "Паниониос" и австрийския "Алтах".

"Славия" пък взе титлата в Чехия. Тимът от Прага обаче отпадна от плейофите за групите на Шампионската лига от кипърския АПОЕЛ след 0:2 и 0:0.

Близо до България мачове в Лига Европа ще имат грандовете "Арсенал" и "Милан". Жребият в Монако прати лондончани в група Н, където е сръбският гранд "Цървена звезда". БАТЕ (Борисов) и "Кьолн" са другите съперници на воденият от Арсен Венгер отбор.

Обновеният "Милан" пък ще пътува до Гърция за мачове с АЕК, след като в предишния кръг "росонерите" имаха визита в Скопие. Другите съперници на седемкратния европейки шампион са "Аустрия" (Виена) и хърватският "Риека".

Особено силна се очерта група Е в Лига Европа. В нея попаднаха френският "Лион", английският "Евертън", италианският "Аталанта" и кипърския "Аполон" (Лимасол).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят