Мъри на крачка от дубъл с „Астана“

Станимир Стоилов-Мъри

Българският треньор Станимир Стоилов и воденият от него „Астана“ е на крачка от дубъл в Казахстан. Преди дни тимът на Мъри спечели трета поредна титла, но след като надви „Иртиш“ на Димитър Димитров-Херо с 5:3 и с общ резултат от двата полуфинала 7:4 се класира за финала в турнира за купата на страната, която все още не е печелил.

За да ликува с трофея през този сезон, „Астана“ ще трябва да преодолее на финала „Кайрат“, отстранил в другия полуфинал „Атирау“, воден от Стойчо Младенов, с общ резултат 4:0.

Реваншът в Астана предложи зрелище с 8 гола, като и двата отбора излязоха на терена със състави, които са далеч от основните им.

Отборът на Мъри поведе набързо с 2:0 след попадения на Деспотович в 19-ата и Кабананга в 36-ата, но до почивката чрез Смаилов в 37-ата и Фонсека в 45-ата се стигна до изравняване - 2:2.

През второто полувреме „Иртиш“ дори излезе напред в резултата с гола на Смаилов в 47-ата минута, но Кабананга (61), Малий (84) и Каняс (90) доведоха резултата до 5:3 за „Астана“. Тимът на Стоилов бе спечелил и първия мач - с 2:1.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят