Мъри отложи купона, Стойчо громи с 4:1

Станимир Стоилов отложи купона по спечелване на четвърта поредна шампионска титла. Неговият „Астана“ загуби с 1:2 гостуването на „Ордабаси“. Отборът на Преслав Йорданов, който въобще не бе в групата, направи важна стъпка към класиране в зоната на Лига Европа.

„Астана“ разгроми четири дни по-рано „Макаби“ (Тел Авив) в евротурнира и очевидно умората оказа влияние. Два кръга преди края на първенството в Казахстан отборът на Стоилов води с точка пред „Кайрат“ и има мач повече. В следващия кръг „Астана“ вероятно ще триумфира с титлата в домакински двубой с последния и изпаднал „Окжепещ“.

В същото време Стойчо Младенов постигна най-голямата си победа с „Кайсар“ в първенството. Екзекуторът на „Ливърпул“ разгроми първия си казахстански тим „Атирау“ с 4:1. Отборът от Кизилорда, новак в шампионата, вече не е застрашен от изпадане. Остава битката за шестото място с „Шахтьор“ (Караганда). До края на сезона Младенов има гостуване на „Акжаик“ и на почти изпадналия „Тараз“. Когато пое „Кайсар“, мисия №1 беше Стойчо да задържи отбора в елита. А българският специалист дори заслужи веднъж наградата за треньор на месеца и четири пъти за кръга. Номер едно по тези показатели през сезона е Станимир Стоилов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ