Мъри отново триумфира в Шанхай и се доближи до №1 в света

Анди Мъри потвърди великолепната си форма в края на сезона и триумфира за трети път с титлата от Мастърс турнира в Шанхай.

На финала шотландецът надделя със 7:6(1), 6:1 срещу Роберто Баутиста Агут, който на полуфиналите сензационно отстрани Новак Джокович.

Интригата в мача бе само в първия сет. В него Мъри постигна първия пробив за 4:3, който бе потвърден. При последната възможност обаче испанецът върна пробива за 5:5, а така се стигна до тайбрек. В него обаче Мъри бе пределно концентриран и със 7:1 поведе в резултата.

Вторият сет започна с пробив на световния №2 за 2:0, след което Баутиста Агут на свой ред взе подаването на съперника за 2:1. Това обаче бе последният гейм в полза на испанеца в двубоя.

До края Мъри бе перфектен и така се поздрави с втора поредна титла след тази в Пекин преди седмица, когато на финала съперник на шотландеца бе Григор Димитров.

За Мъри това бе девета поредна победа като той е спечелил и последните си 19 сета изобщо.

Със спечелените точки Мъри вече намали пасива си спрямо Джокович на 915 точки, което допълнително нажежава битката за №1 в края на годината.

След успешната си седмица пък Баутиста Агут ще се изкачи до 13-о място в световната ранглиста.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт