"Мърф крос-фит предизвикателство-2017" ще се проведе тази събота в Пловдив

"Мърф крос-фит предизвикателство-2017" ще се проведе тази събота в Пловдив, като началото ще е в 9 часа на игрище 5 на спортния комплекс край градския стадион и гребния канал. "Мърф чалендж" се провежда в памет на загиналите български парашутисти от силите за специални операции в Ирак и загиналите в същата операция български пехотинци.

Предизвикателството Мърф крос-фит е комплекс, който се състои от крос от 1,6 км, 100 набирания, 200 лицеви опори и 300 клека, а след това отново се пробягва разстоянието от 1,6 км. Всичко това се прави задължително с бронижилетка, тактически елек или раница с тегло от 10 кг, като има и норматив от 40 минути - времето, за което всичко това трябва да бъде изпълнено.

Комплексът "Мърф" носи името на лейтенант Майк Мърфи. Той е носител на най-високото отличие "Medal Of Honour", което получава посмъртно от президента на САЩ. Лейтенант Майк Мърф е бил командир на група "тюлени" и загива при операция "Червени Криле" заедно с още двама "тюлени". Награден е за това, че жертвайки се, успява да даде координати за местоположението на екипа и мястото на засадата, в която попадат на 28 юни 2005 г. в долината Коренгал, Афганистан. Той е един от малцината военнослужещи на САЩ, получили медала след Втората световна война за саможертва, а на негово име има кръстен и военен кораб.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ - [email protected] И [email protected]

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България