Мюлер с рекорд и гол за „Байерн“

Томас Мюлер стартира сезона в Шампионската лига с гол и рекорд. Нападателят влезе резерва за „Байерн“ и вкара третия гол при 3:0 над „Цървена звезда“. Мачът бе 106-и за Мюлер в турнира. Досега голмайсторът делеше първото място с Филип Лам от тима на баварците.

Превъзходството на „Байерн“ бе чудовищно, но първото попадение падна от 15-ия удар към Милан Борян, бившия вратар на „Лудогорец“. Вкара го Кингсли Коман с летящ плонж с глава. След това се разписа и Роберт Левандовски. Полякът не е пропускал да вкара от шест двубоя насам във всички турнири.

Ули Хьонес, президентът на „Байерн“, използа победата за залп срещу Марк-Андре тер Щеген, вратаря на „Барселона“. Стражът на каталунците запали война с Мануел Нойер кой да е титуляр в националния тим. „Няма никакво съмнение, че Ману е №1 – отсече Хьонес. - Тер Щеген е добър, но Нойер е и по-силен, и по-опитен. След като Мюлер, Хумелс и Боатенг бяха извадени по такъв начин от Бундестима, сега явно Мануел е на мушката. Футболният съюз да вземе отношение!“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят