Набират още кандидати за Академия "Иновации в действие"

Академия "Иновации в действие" набира още кандидати, които желаят да развият идеите си в направленията "Ефикасно използване на ресурсите", "Дигитална трансформация на българската култура и традиции" и "Образование на бъдещето". Това съобщиха организаторите от "Солвей Соди" АД и "Аурубис България" АД след семинар за приложни иновации във Варна, на който бяха представени добри примери за български проекти, спечелили световно признание.

Над 100 млади хора изслушаха вдъхновяващата история на певицата DIA, чиито хитове "Егея", "Вено Невено" и "Огън" върнаха народната музика в клубовете. "Преди всяко участие решавам, че ще се хвърля напред смело, без да мисля и без предразсъдъци. Така винаги съм доволна от резултата. Същото е и с иновациите - щом човек има добра идея, трябва да действа веднага, за да не изтърве момента. "Иновация в действие" ще ви научи и как уловите този момент и да осъществите мечтите си", каза DIA и призова присъстващите да се включат в Академията.

До момента за участие в тазгодишните обучения са кандидатствали 30 младежи, а молби ще се приемат до 29 януари. "Ресурсите, дигитализацията и образованието са предизвикателства, с които новото поколение млади и амбициозни българи ще трябва да се справят. Целта на "Иновация в действие" е да ги подготви за тази действителност, като инвестира в тяхното бъдеще, но и в бъдещето на цялото общество", заяви Спирос Номикос, изпълнителен директор на "Солвей Соди" АД. "Днес виждам много млади хора, които искат да говорят за иновации. Пожелавам им успех! Най-важното нещо, което бих им препоръчал, е да се научат как да направят иновациите ключов процес - как да го планират и как да създадат подходяща бизнес среда за развитието на идеите им", допълни Тим Курт, изпълнителен директор на "Аурубис България" АД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България