Наблюдателно ченге улови апаш след грабеж

Снимка: Архив

Полицаят Константин с трето добро попадение

Много наблюдателен полицай по охраната на обществения ред в Шумен задържа крадец минути след като отарашил мазе и носел чувала с плячката си. Васил В./38г./, известен с прякора Ицко, бил прибрал от мазе пет бутилки олио, толкова количество бира и два чифта дамски обувки. Имал лош късмет, защото към 15 часа в понеделник го забелязал униформеният Константин Димчев. Половин час по-рано същият полицай извършил проверка на документите на Ицко и тогава той не носел чувал. След като зърнал униформения пак, хвърлил товара и се пробвал да избяга, но ченгето било по-бързо от апаша.

Ицко бил отведен до разбитата къщата на ул. „Ружа Тенева- Северина“ и си признал какво е сторил. Стопанката още не знаела, че някой е разбил вратата на избата и е взел хранителните й запаси и обувките.

Васил е прибран в ареста и ще отговаря пред съда за кражбата. Зад гърба си той има 10 присъди - 6 са за кражби, другите са за принуда, намиране и невръщане на чужда вещ, а последната е за хулиганство, за което през 2016 г. бил осъден на пробация.

Бдителният полицай пък, през последния месец има серия от точни попадения. По време на семеен скандал в шуменско жилище, където били извикани с колеги, забелязал тютюн без бандерол, собственост на мъжа. После намерил портфейл с 20 лв. на възрастна шуменка без документи. Успял да я открие и върне изгубеното, а леля Янка отправи благодарности до ръководството на ОДМВР-Шумен.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право