Наградиха директора на ОДМВР-Шумен (видео)

В началото на редовното правителствено заседание в сряда министър Румяна Бъчварова награди директорът на ОДМВР-Шумен ст.комисар Ялчън Расим. Той получава почетното отличие „За доблест и заслуга“–III-та степен. Наградата е за висок професионализъм и конкретен принос в организацията и решаването на възникнали сложни проблеми и ситуации. Старши комисар Расим е бил изключително активен при решаване на проблемите след тежкия инцидент в шуменското село Хитрино.

„За мен тази награда е огромна чест. Тя е много добър знак и за работата на колегите ми в ОДМВР-Шумен. Защото работата е екипна. Работим заедно, за да постигнем добри резултати и да отговорим на очакванията на обществото. В областната дирекция в Шумен направих своите първи крачки в професията. След това тази професия се превърна в същността на живота ми. Още веднъж благодаря за високата чест, която ми оказвате“, каза ст. комисар Расим и благодари за връчената от министър Румяна Бъчварова награда.

https://youtu.be/cRoe5iRLbJo

Преди седмица отличие получи и директорът на шуменската пожарна комисар Иван Иванов и тогава при връчването премиерът Бойко Борисов обяви, че наградата на полицейския шеф ще бъде връчена в столицата.

С почетно отличие на МВР „За доблест и заслуга“- III степен е награден и началникът на Районно управление-Шумен гл. инспектор Илиян Николов. Предложението за наградата дошло от ст. комисар Расим и било изпратено до министъра на вътрешните работи седмица преди края на миналата година. Наградата е за проявена храброст, смелост и доблест при изпълнение на служебните си задължения, свързани със здравето и имуществото на гражданите, с което са предотвратени сериозни неблагоприятни последици след възникналия в района на ж.п. гара Хитрино тежък инцидент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони