Наградиха най-стария ловец с почетен знак

Почетен знак на НЛРС „Съюз на ловците и риболовците в България“ получи 95-годишният Иван Киров от Лом.

Отличието бе връчено на доайена от председателя на националното сдружение инж. Васил Василев. Иван Киров е ветеран от Втората световна война и ловец от 1947 г. Оттогава до днес той редовно плаща членския си внос и участва в живота на ловната дружина на крайдунавското село Станево.

lovec_95_godini_lom201810e„Изключителен подвиг е човек да бъде отдаден 71 години на една обществена кауза, каквато е Националното ловно-рибарско сдружение. Това е и пример за подражание в днешното ни, прекалено отдадено на материалните неща общество”, каза инж. Василев.

Старият ловец бе награден и от сдружението в Лом с картина и парична сума. Ветеранът, наричан от всички бай Иван, разказа спомени за ловните си излети и сподели, че дълголетието, физическата му активност и високия дух се дължат основно на лова и постоянния контакт с природата. „Пазете природата на България и да ме стигнете и надминете по възраст!”, пожела белокосият мъж, който и на 95 години шофира автомобила си, работи на двора и участва в събиранията на ловната си дружина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България