Наградиха петокласник, върнал портфейл с 1205 лева на фермер в Монтана

Полицията в Монтана награди момче, което намерило портмоне с над 1200 лева на улицата, и ги предало на пазителите на реда. Собственикът на парите е открит и също благодари на ученика за честната постъпка.

11-годишният Любомир Любомиров преди дни бил с приятели и баба си на кафе в центъра на областния град и забелязал край една от масите в заведението паднал портфейл. Момчето го взело и заедно с баба му го отнесли в Районното управление на полицията. Служителите на МВР установили, че в портмонето има 1205 лева и лични документи на името на 78-годишния Иван Велков от монтанското село Расово.

Портфейлът бе върнат на собственика, а Любомир получи от пазителите на реда и възрастния мъж, който е земеделски производител, куп похвали и благодарности. „Постъпката на Любчо е страхотна. Документите са важни, парите може да ги отмизеруваме… Благодаря и на него и на момчетата от полицията. Не съм вярвал… Нека такива българи се раждат и то в нашия край, за който казват, че е западнал!” каза развълнуваният фермер.

Любомир е петокласник от 18-то училище в София, изучава немски и английски езици и е завършил учебната година с отличен. През лятото той гостува на баба си в Монтана. „Нито за миг не съм се замислял да взема парите. Това е гадно и нечестно…”, сподели момчето. То бе наградено с благодарствено писмо от директора на ОД на МВР – Монтана ст. комисар Ивайло Антонов. А щастливият не само от върнатите му пари и документи, но и от върната си вяра в доброто бай Иван обеща „Ако съм жив, ще стана кръстник на сватбата на Любчо!”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България