Наградиха пожарникари, спасили от взрив село Страхилово

Двама пожарникари от Полски Тръмбеш бяха наградени от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов, защото с риск на живота си спасиха село Страхилово от взрив след теч на газ от бензиностанция.

Грамотите бяха връчени лично от началника на пожарната във Великотърновска област комисар Красимир Кръстев. Отделно с решение на Общинския съвет в Полски Тръмбеш те ще бъдат удостоени с благодарствени грамоти и с парични награди.

Случаят е от 11 март, когато в 14,17 часа в пожарната в Полски Тръмбеш постъпва съобщение за изтичане на пропан-бутан от резервоар на газстанция в Страхилово. Дежурният екип в състав мл. експерт Даниел Георгиев – началник на дежурната смяна и мл. инспектор Красимир Станков – водач, пристигат своевременно на местопроизшествието.

След като се установява, че е необходимо да се спре изтичането на газ от главния спирателен кран към цистерната, двамата служители поставят въздушно-дихателни апарати и топлозащитно облекло и с риск за живота и здравето си влизат в загазованата зона, успешно прекратявайки изтичането на газ, а с това и възможността за експлозия, разрушаване на съседните жилищни постройки и пожари.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони