Наградиха първенците на Випуск 2018 в Шумен

На церемония в навечерието на 24 май метът Любомир Христов връчи наградите на първенците от Випуск 2018. Тържеството се състоя под уникалните цветни мозайки от Паметник "Създатели на българската държава".

Тринадесет абитуриенти от шуменски училища заслужиха медал с лента в цветовете на знамето на Шумен и диплом за отличен успех и високи постижения през целия курс на обучение.

Градоначалникът Христов поздрави отличените зрелостници:"Има нещо много символично, че точно тук ще получите своите отличия. Оттука започва България, оттука започва и вашият нов житейски път. Поздравявам ви за постигнатите високи резултати в училище. Искам да ви пожелая на добър път и да не спирате да преследвате мечтите си. Вървете уверено по своя път". Кметът поздрави и преподавателите и родителите:"Успехите на вашите ученици са атестат за училището и за труда на учителите. Скъпи родители, бъдете горди с децата си, подкрепяйте ги и направете така, че да не скъсват връзката си с родния град".

Огнян Симеонов благодари от името на отличените зрелостници и обеща винаги да останат свързани с училището, родния град и приятелите.

Отличниците на Шумен са:

Огнян Симеонов - Завършва ПЕГ „Н. Вапцаров”. Изключително активен участник в областни, национални и международни конкурси и прояви по програма Еразъм+ в областта на чуждоезиковото обучение, природните и обществените науки. С високи резултати от изпити TOEFL, Math Level 2, Physics, Chemistry и прием с пълна стипендия в няколко университета.

Иван Ганев - Завършва ППМГ „Нанчо Попович“ с отличен успех. Огромен брой са спечелените от него медали и призови места от международни и национални олимпиади и състезания по информатика, математика и математическа лингвистика.

Станимира Дякова - Завършва с отличие Професионална гимназия по икономика, специалност Оперативно счетоводство. Отличена с призови места на олимпиади по природни науки, състезания по икономически дисциплини и фестивали на театралното изкуство. Инициира и реализира обществено значими дейности в училището и града.

Стефан Стоянов - Завършва СУ „Сава Доброплодни“, профил хореография. Прекрасен танцьор, с множество награди от участия в изявите на танцов състав „Луди млади“. С призови места в олимпиади и състезания по математика, обществени науки и шах.

Никола Петров - Възпитаник на СУ „Панайот Волов“, профил Технологичен – защита на информацията. Усърдно се занимава с авиомоделизъм, самообучава се в различни занаяти като дърводелство и ножарство. С призови места в състезания от хуманитарната област, криминалистиката и военноприложните дисциплини.

Славена Трънчева - Завършва с отлични резултати СУ „Йоан Екзарх“. Призьорка от олимпиади по български език и литература, и математика. Активен участник в училищния живот и работа по проекти, с разработки за научни конференции и спортни изяви. Доброволец и обучител в Българския младежки червен кръст.

Ерай Мустафов - Завършва Професионална гимназия по селско стопанство и хранителни технологии, специалността Селски туризъм. Приет е за студент в три висши училища в страната.

Цветелина Цветанова - Възпитаничката на ПГСАГ завършва с отличие специалност Строителство и архитектура. Активно участва в дейността на екипи по национални и европейски проекти.

Кристиян Димитров - Завършва Професионална гимназия по облекло, хранене и химични технологии „Проф. д-р Асен Златаров”, професия Ресторантьор. Участва в работата по национални и международни проекти.

Симона Иванова - Завършва СУ „Васил Левски”, профил „Природоматематически“. Постигнала е отлични резултати от олимпиадите по природни науки, активно участва в училищни и общоградски мероприятия.

Реджеб Мухарем - завършва Духовно училище “Нювваб”. Активен участник в живота на училищната общност, с отлични резултати през целия курс на обучение и значими успехи в областта на природните науки и литературата.

Иванела Ангелова - Активен участник във всички училищни и извънкласни инициативи на СУ „Трайко Симеонов”. С афинитет към хуманитарните науки и журналистиката.

Фейме Халил - Завършва с отличие Професионална гимназия по механотехника, телекомуникации и транспорт, професия Техник на компютърни системи. Носител на награди от участия в състезания и работа по проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България