Наградиха четирима лекари в Монтана пред празника им

Четирима лекари от областната болница в Монтана получиха за Деня на здравния работник награди за дългогодишна дейност и особени заслуги за развитието на здравното медицинското заведение в Северозапада.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” д-р Тони Тодоров връчи почетен плакет на кардиолог-ревматолога д-р Миланка Станева, на нефролога д-р Михаил Горанов и на ортопедите д-р Петко Петков и д-р Георги Николов. Те имат над 40 години трудов път, а голяма част от стажа им е натрупан като завеждащи на отделения в болницата. И днес те продължават да работят като специалисти, макар че прехвърлят достолепната 70-годишна възраст.

В приветствието си към колегите доайени д-р Тодоров припомни заслугите им за развитието на болничното заведение и изрази респект към тяхната всеотдайност и професионализъм, с които даряват изцеление на пациентите вече пето десетилетие. Абсолютен доайен сред медиците в МБАЛ-Монтана е д-р Цветан Петров, който вече 50 години се бори с туберкулозата в региона. Д-р Първан Симеонов пък наскоро чества 75-тия си юбилей. Двамата също са удостоени с почетни плакети.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони