Награждават най-активните в спорта пловдивски училища

Церемония по връчването на наградите на „Най-активните пловдивски училища”, взели участие в инициативата „Европейски ден на спорта в училище 2017”, ще се проведе този четвъртък в заседателната зала на Община Пловдив. Сума на обща стойност 1500 лева ще бъде разпределена и връчена на 7 учебни заведения.

Паричните средства са разпределени както следва: 300 лв. за първо място, а останалите ще получат по 200 лв., с които съответните учебни заведения ще могат да закупят спортни стоки за физкултурните си салони. И тази година събитията се отличават с голямо разнообразие, широко отразяване в социалните медии и привличане на родителската общност в подкрепа на спорта и физическата активност на подрастващите, като за първи път на учебните заведения бе предоставена възможността да реализират и Flash MOVE хореография като част от празника. Общо 19 учебни заведения в града под тепетата станаха част от Европейски ден на спорта в училище, като близо 5000 ученици и 360 учители/родители се включиха в празника.

След получаване на отчетите, проведеното задълбочено проучване на данните и според критериите, за най-активни учебни заведения се отличиха:

ОУ „Елин Пелин“ – учебното заведение е отбелязало включването си в инициативата с организиране на двучасов спортен празник, в който са участвали всички ученици и 20 преподаватели в 20 различни активности.

ОУ „Гео Милев“ – учебното заведение е организирало 4-часов спортен празник, включващ активности като: народни хора и други танци, упражнения, щафетни игри с участието на 65% от учениците в училището и 10 преподаватели.

Езикова гимназия „Иван Вазов“ – в рамките на 120 минути над 750 ученици и 70 учители имаха възможност да се включат във футболните, баскетболните и волейболните срещи, да играят тенис на маса, шахмат и народни танци. Тържествеността на събитието бе подчертана с връчване на грамоти на талантливите спортисти от гимназията, прославили учебното заведение с изключителните им резултати в областта на спорта през изминалата учебна година със завоюваните от тях призови места на световни, европейски, балкански първенства и републикански шампионати.

ОУ „Кочо Честеменски“ – за отбелязване на инициативата в училището е организиран 265 минутен спортен празник, включващ 11 различни активности: гимнастика, физзарядка, аеробика, народни танци, игри с топка, щафетни игри, игри с въже и обръчи, футбол, състезателни игри, народна топка, дърпане на въже. Участници са били над 53% от ученици от училището, както и 60 преподаватели и родители.

СУ „Христо Груев Данов“ – учебното заведение е организирало спортно мероприятие с продължителност 120 минути, в което са участвали 250 ученици /58% от учащите в учебното заведение/. Изключително интересното събитие успя да въвлече и 50 родители в организираните нетрадиционни игри – „Сънен футбол“ и „Жели волейбол“.

СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – участието на учебното заведение в инициативата е отбелязано с организирането на 120 минутен спортен полуден, в който участващите 400 ученици /30% от всички учащи/, са се включили активно в организираните спортни игри и предизвикателства.

Детска градина „Албена“ – за отбелязване на инициативата в детската градина са реализирали спортен празник под надслов „Малките спортисти“ с участието над 70% от децата и 29 учители/родители със следните активности: музикално-подвижни игри; детски фитнес; йога; аеробика; бягане; скачане; лазене; провиране; изтегляне по пейка; хвърляне на топка.

Училищата призьори ще бъдат наградени от зам.-кмета по спорт и младежки дейности – Георги Титюков и Николета Янева, координатор „Образование” в NowWeMOVE. По време на официалната церемония Сдружение „BG Бъди активен“ ще представи добрите практики и резултати от последната година. Всички учебни заведения, участвали в Европейския ден на спорта в училище, ще получат сертификати за участие, както и онлайн достъп до ресурси – наръчници, презентации и други, в помощ на организирането на спортни празници в учебните заведения.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование