Награждават победителите в литературния конкурс "Непрощаване с Христо Ботев" на 2 юни

Победителите и техните подгласници в литературния конкурс "Непрощаване с Христо Ботев" ще бъдат обявени на 2 юни (петък) от 18 часа на тържествена церемония в зала "Съединение" на Регионалния исторически музей в Пловдив. Надпреварата бе в 2 възрастови групи - до 14 и до 18 години, и в нея участваха над 50 творби на млади автори от Пловдив, Велико Търново, Стара Загора, Казанлък, Сопот, Първомай, Петрич, Димитровград, Кърджали, Дряново и селата Костиево и Крислово . Второто издание на посветената на посветената на поета-революционер поетична надпревара бе организирана от читалище "Възраждане 1983" и под егидата на кмета на район "Централен" в Пловдив Георги Стаменов.

Журито с председател Иван Странджев присъди само една първа награда и то в първа възрастова група до 14 години на 12-годишната Виктория Недялкова за стихотворението й "Ботев". Нейни подгласнички са 14-годишната Даниела Тисовска за "Непрощаване с Христо Ботев" и 12-годишната Касандра Недялкова, която зае трето място с творбата си "Пред паметника на Ботев". В категорията до 18 години втора награда бе присъдена на 16-годишната Емилия Инчева за "Не мога аз да те забравя", а третата е за 18-годишния автор на "Незабрава" Исмаил Али Хатип.

Второто издание на литературния конкурс "Непрощаване с Христо Ботев" ще се запомни и с двете специални награди за активно участие в конкурса. Единият приз на читалище "Възраждане 1983" е за Емилия Владева, преподавател в ЕГ "Христо Ботев" - Кърджали, а вторият отива в пловдивското Средно училище "Черноризец Храбър". Амбициите на организаторите на литературния конкурс "Непрощаване с Христо Ботев" е да го утвърдят в традиционен, национален, а в следващото му издание да участват и българчета, живеещи в чужбина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони