Надал и Федерер в дует на корта

Роджър Федерер и Рафаел Надал на двойки. Дългоочакваният тандем вече е факт. Двамата ще си партнират на демонстративния турнир „Лейвър къп“ в Чехия през уикенда.

„Ще бъде хубаво веднъж да гледат отблизо как форхендът на Надал нанася щети от срещуположната ми страна на корта - заяви Маестрото. - Отдавна сме си говорили да играем на двойки, но досега не се беше случвало. Нетърпеливи сме да започнем”, коментира Федерер.

Швейцарецът е капитан на отбора на Европа, в който са още Надал, Доминик Тийм, Марин Чилич, Томаш Бердих и Александър Зверев. А отборът на Света е събрал Милош Раонич, Джон Иснър, Джак Сок, Сам Куери, Денис Шаповалов и Франсес Тиафо.

„Целият свят искаше това да се случи – обяви легендата Бьрн Борг. - Форматът е много интересен и вероятно всичко ще се реши в неделя. Двойките ще са изключително важни за крайния победител.“

А враговете на корта си остават врагове. На пресконференция преди турнира Надал обяви, че може да подобри рекорда на Федерер по титли от Големия шлем. Маестрото има 19 трофея, а испанецът – 16 и е по-млад с 5 години.

„Ще е много трудно – призна Матадора. - Никой не може да ми гарантира, че ще играя до 36 години. Ще съм на корта, докато тялото и психиката ми го позволяват.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт