Надал на крачка от 12-и трофей в Париж

Рафаел Надал е на крачка от 12-ти трофей на „Ролан Гарос“. Краля на клея не остави шансове на големия си съперник Роджър Федерер (Швейцария). Класиката в мъжкия тенис завърши след 2 часа и 25 минути, като Матадаро се наложи с 6:3, 6:4, 6:2 и то при силен вятър. Въпреки това двамата успяха да се нагодят на тежките метеорологични условия и показаха игра на много високо ниво. С това Левичаря от Манакор записа 24-та победа над швейцареца в 39-те сблъсъка помежду им. Освен това Надал постигна успех над рекорьдора по титли от Големия шлем за първи път за откритото първенство на Австралия през 2014 г.

„Ситуацията на корта бе необичайна, топката много трудно се контролираше – призна Надал. - И двамата изпитвахме проблеми с вятъра. Знаех, че трябва да съм агресивен и да не му позволявам да контролира разиграванията.“

Миналогодишният финалист ще брани титлата си срещу победителя от двубоя между Новак Джокович и Доминик Тийм, завършил снощи.

А финлът при жените е един от най-неочакваните. За трофея днес ще спорят осмата в схемата Ашли Барти (Австралия) срещу 19-годишната чехкиня срещу Маркета Вондрушова. И за двете това е първа битка за трофей от Големия шлем.

За втора поредна година титлата на смесени двойки вдигнаха Латиша Чан (Тайван) и Иван Додиг (Хърватия)

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт