Надал: Страхотна тренировка с Григор

Рафаел Надал похвали най-добрия ни тенисист в социалната мрежа. Двамата се готвят заедно в академията на испанеца в Манакор. „Страхотна тренировка с Григор Димитров“, написа Матадора.

Българинът използва и нова ракета в спаринга с Надал, а не обичайната „Уилсън“. Дали ще я използва обаче в следващия турнир, ще стане ясно на 31 юли, когато започва участието му във Вашингтон. Рафа пък ще играе седмица по-късно на „Мастърс“-а в Канада.

В Манакор хасковлията използва и услугите на популярния фитнес инструктор Микел Орос, който не пропусна също да се снима с нашия тенисист. „С Григор Димитров, №10 на АТП – написа той в Инстаграм. - Толкова приятен човек. Беше удоволствие да ти помогна с тренировките. Винаги си добре дошъл.“

Вече втора седмица Димитров запазва 10-то си място в ранглистата. Промени в топ 10 няма. Лидер остава Мъри. А Джокович, който 4-ти, ще пропусне откритото първенство на САЩ от 28 август. Той ще се възстановява от травма на лакътя между 6 и 12 седмици, обяви лекарят на сърбите за купа „Дейвис“ Здеслав Милинкович.

При жените Цветана Пиронкова остава 123-а. И тъй като изпадна от първата стотица ще трябва да играе квалификации в първенството на САЩ, за първи път от 2007 г.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт