Наденичките на Ути помагат на абитуриенти

Община Смядово

Община Смядово подкрепи финансово всички завършващи абитуриенти със затруднения и към тази помощ добави и по 150 лв. за деца без родители. Последните средства били събрани по време на Националния събор "Да запеем заедно" в началото на май, където гостува кулинарният спец Ути Бъчваров. Той приготви уникални наденички, а от кметството решили да се продават на символична цена за левче. Събраните пари отиват да завършващи момчета и момичета сираци или полусираци.

Всички абитуриенти на Смядово вече имат и шофьорски книжки - общината отпуска по 500 лв. за курсове. Важно е, защото това може да послужи и за професионална реализация, казва кметицата Иванка Петрова. В резултат на общинската инициатива много ученици се върнали в класните стаи и след две години ще имат по-голям випуск от 32-ма завършващи.

Друг жест към абитуриентите е, че който кандидатства в университет и бъде приет в специалност със социална насоченост, го назначават на работа. Учи и работи едновременно. От тазгодишните завършващи вече има кандидат за "инженерна логистика" и той също ще получи работа в общинска сфера през есента, казва Петрова

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони