Надзирателите в затворите започват серия от протести

Спечелили са над 800 дела срещу МП за неизплатен извънреден труд, казаха от синдиката

Надзирателите в затворите готвят серия от мащабни протести. Започват на 23 февруари пред местата за лишаване от свобода, а на следващия ден ще има национален протест пред Министерството на правосъдието. Това съобщи Цветан Михайлов, член на УС на Синдиката на служителите в затворите, който заседава през уикенда в курорта Златни пясъци.

Надзирателите ще излязат на 10 март на шествие, което ще тръгне от Министерството на правосъдието , ще мине пред Министерството на финансите и ще стигне до сградата на МС, а от средата на март ще има протест през ден  по места.

Надзирателите искат спешно, бързо и веднага изравняване на доходите им с тези, които получават колегите им в сектор „Сигурност”, както и подобряване на условията за работа. В момента те работят с 15-17% по-малко щат от необходимия, за да си вършат задълженията адекватно, обясни Михайлов.

Той посочи, че за последните 7 години надзирателите в страната са спечелили над 800 дела срещу Министерството на правосъдието за положен и неизплатен извънреден труд. Разноските по тях ще струват на държавата близо 3 млн. лева и са в пъти повече, ако беше изплатен техният труд, коментира още синдикалистът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България